Firma AGROLOK uzyskała certyfikat VLOG!
Pod koniec maja bieżącego roku firma AGROLOK z pomocą BP-Consulting Bartłomiej Podpora uzyskała rekomendację do uzyskania certyfikatu VLOG w wyniku przeprowadzonego audytu w zakresie produkcji i handlu materiałów paszowych. Tym samym na rynku polskim pojawia się pierwszy podmiot, który produkuje śrutę rzepakową i sojową znakowaną jako [VLOG verified]. Jest to bardzo dobra wiadomość dla wszystkich podmiotów będących producentami żywności a w szczególności rolników, którzy dostarczają mleko w obrębie łańcucha VLOG do mleczarni. Tym samym rynek pasz w coraz większej mierze oferuje produkty objęte certyfikacją VLOG tak bardzo wymagane i pożądane do zachowania kategorii ryzyka 0 u dostawców surowców odzwierzęcych takich jak np. mleko, jaja czy mięso.
System wciąż rozwija się w naszym kraju, jest nadal wiele pytań i wątpliwości dotyczących wymagań zawartych w standardzie, opłacalności wdrożenia i utrzymania systemu, ilości koniecznych (i kosztownych) analiz w ciągu roku a także zakresu jaki możne być certyfikowany. Niedawno jedna z wiodących jednostek certyfikujących przeprowadziła webinar dotyczący niemieckiego standardu “Ohne Gentechnik”. Jego zapis chciałbym Państwu udostępnić pod linkiem zamieszczonym poniżej:
Kliknij link w celu odsłuchania: WEBINAR INFORMACYJNY VLOG
Zainteresowanie rynku paszowego i firm zajmujących się zaopatrzeniem gospodarstw rolnych w pasze VLOG wciąż rośnie. BP-Consulting Bartłomiej Podpora zapewnia Państwu pełną obsługę od momentu podjęcia decyzji o wdrożeniu systemu poprzez przygotowanie wymaganej dokumentacji, kompleksowe i profesjonalne szkolenia aż po proces certyfikacyjny i pomoc w uzyskaniu upragnionego certyfikatu VLOG.
Zachęcamy Państwa do korzystania z wiedzy zawartej na naszej stronie jak równiez na naszym profilu Facebook. Współpracujemy z wszystkimi renomowanymi jednostkami certyfikującymi w zakresie systemów VLOG i GMP+, pomagamy w dopracowaniu wniosków ofertowych.
W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt telefoniczny, mailowy lub za pośrednictwem naszego formularza kontaktowego.
Zapraszamy do współpracy!
About the author